Diensten

 

Ruitreparatie

Wanneer u een sterretje in uw voorruit heeft kunnen wij deze via een “harsinjectie” repareren en daarmee ernstige schade voorkomen. Een sterretje is een verzwakking van de ruit en daarmee loopt u ook het risico dat er een scheur ontstaat. Met deze scheur ontstaan er voor u ook grotere kosten. zoals eigen risico bij vervanging of misschien wel de gehele vervangingskosten als u niet verzekerd bent. Sterreparaties kunnen, in principe alleen bij ons op het filiaal uitgevoerd worden, dit om de kwaliteit te waarborgen. Onder het genot van een vers kopje koffie wordt uw ruit gerepareerd en kunt in zo weer de weg op.

 

Ruitvervanging

Bij een grote beschadiging of een barst is een harsinjectie niet meer mogelijk. Dan rest er alleen nog vervanging van de gehele ruit. Wij vertellen u waarschijnlijk niets nieuws als we zeggen dat dat heel andere kosten met zich meebrengt dan een harsinjectie maar als het dan toch moet gebeuren dan maar door een bedrijf dat verstand van zaken heeft. Zo’n bedrijf dat zijn wij, door jarenlange ervaring (sinds 1983), goed opgeleid personeel en het gebruik van uitsluitend topmaterialen kunt u uw auto met een gerust hart aan ons toevertrouwen.
Een ruitvervanging kan uitsluitend bij ons in de werkplaats uitgevoerd worden; dit om, in de eerste plaats, de kwaliteit te garanderen. Dit is ook de reden dat wij levenslange garantie op onze montage kunnen bieden.

Ten tweede is het een feit dat tegenwoordig steeds meer ruiten gekalibreerd moeten worden. Dit kan alleen bij ons in de werkplaats.
Ten derde hebben we in onze werkplaats alle spullen voor handen die we nodig hebben voor een perfecte ruitvervanging en kunnen we ook net iets meer service bieden dan buiten, aan de straat.
Bijvoorbeeld het verwijderen van glasresten bij ingeslagen ruiten, het behandelen van lichte roestvorming op de sponning, het graveren van uw kenteken, etc.

 

Kalibratie

Tegenwoordig zijn autoruiten steeds vaker voorzien van zogenoemde ‘rijhulpsystemen’ oftewel ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Door middel van camera’s achter de voorruit ondersteunen deze ADAS-systemen de bestuurder tijdens het rijden. Wat ze precies doen, verschilt per auto en per automerk. Ze waarschuwen bij het onvrijwillig verlaten van een rijbaan, helpen bij het maken van een noodstop, verbeteren het zicht bij nacht, bieden een 360 graden beeld en hulp bij inparkeren.

Alle ADAS worden na een ruitvervanging gekalibreerd. Simpel gezegd, alle systemen worden netjes afgesteld, zodat ze weer werken als nieuw. Doe je dat niet, dan kunnen er later problemen optreden, bijvoorbeeld een auto die voorzien is van een Lane Departure Warning System krijgt wanneer hij onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt, een signaal dat hij de wegmarkering overschrijdt. Maar daarvoor moet de camera de rijbaanmarkeringen wel juist registreren. Anders begint het ding al te piepen als je nog gewoon netjes tussen de belijning rijdt. Of erger: als je er al ver overheen bent.

 

Lekkage verhelpen

Hemelwaterlekkage in uw auto is een regelrecht drama. Beslagen ramen, muffe atmosfeer, en aantasting van het elektriciteitscircuit kunnen het gevolg zijn. Vaak is het opsporen van deze lekkages een groot probleem voor de meeste garages. Omdat Ruitenboer jarenlange ervaring heeft in het opsporen van lekkages aan auto’s Is het stellen van een juiste diagnose en dus het bieden van een efficiënte oplossing dagelijkse kost. Ergert u zich niet langer en neem contact op met de specialist. Een oplossing is er altijd.